Setmanari d'informació local - 138 anys

El sindicat Alternativa valora els primers mesos de la Conselleria d'Educació: «Amb presses i correres?»

Imatge d'una compareixença d'Antoni Vera en una sessió parlamentària. | Foto: Europa Press

El sindicat Alternativa ha valorat aquest dissabte els primers mesos de la Conselleria d'Educació i s'ha mostrat molt crític amb les polítiques implementades pel conseller Antonio Vega. Segons Alternativa, «les presses mai són bones, el nou conseller va formar el seu equip molt ràpid per a afrontar els reptes educatius de les Illes Balears, igual de ràpid ja ha hagut de canviar-ho, cessa a tres dels seus directors generals i ningú sap molt bé per què. Aquests canvis tan ràpids i tan sobtats, només generen incertesa».

Així, segons el sindicat, «amb la mateixa rapidesa ha cedit davant els mandats dels seus socis de Govern amb el pin parental i la lliure elecció de llengua, reservant 20 milions d'euros per només un trimestre escolar i amb l'única finalitat d'aconseguir la segregació lingüística a les nostres aules».

Segons Alternativa, «molt ràpid, també, ha plantejat les solucions a l'habitatge a Eivissa i Formentera, sense tenir en compte la llei de regulació de l'habitatge i la inspecció dels lloguers turístics. Donar ajudes als docents que arriben nous a les Pitiüses no és una solució, què passa amb tots els docents que hi són de fa anys i que han apostat per un projecte de vida en aquestes illes, fent grans sacrificis, pagant hipoteques desorbitades i apostant per contribuir a l'estabilitat educativa en els seus centres.... Els ha oblidats? No tenen dret a aquestes ajudes?».

Segons Alternativa, Antoni Vera també «ha fet una aposta clara per l'escola concertada. Dia rere dia podem veure com augmenten les ajudes a aquests centres. Ha après molt bé de l'anterior conseller a 'posturejar': sembla que faig, però mentrestant vaig per un altre camí, afavorir la concertada».

A més, segons Alternativa, «el nou decret d'escolarització també va encaminat a implantar la lliure elecció de centre, fet que no farà altra cosa que continuar segregant per altres motius relacionats amb el poder adquisitiu de les famílies».

Des del sindicat Alternativa, «volem recordar que el nostre sindicat continuarà lluitant per la millora de les condicions sociolaborals de tots i totes les docents i que continuarà defensant l'escola pública, en català i sense cap mena de segregació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.