Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Les rondalles seran declarades patrimoni cultural immaterial de Mallorca

El Consell de Mallorca declararà les rondalles mallorquines patrimoni cultural immaterial de l’illa. Es tracta d’una mesura de salvaguarda d’aquestes manifestacions pròpies de l’illa que ha estat demanada per la Institució Francesc de Borja Moll. De fet, fa anys que l’associació demana que es protegeixi el llegat recollit per Antoni Maria Alcover i Francesc de Borja Moll.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, i la vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, s’han reunit, aquesta setmana, amb la Institució Francesc de Borja Moll, qui ha traslladat la importància de prendre aquesta mesura per a «permetre que el patrimoni immaterial de l’illa continuï present en la cultura mallorquina».

De fet, Galmés destaca que «mossèn Alcover va recollir rondalles de quasi 250 narradors de 33 localitats de l’illa i, d’aquesta manera, les va salvar de la desaparició i va preservar el llenguatge tradicional». A més, ha assegurat que el Consell de Mallorca també durà a terme activitats culturals relacionades amb les rondalles mallorquines per mantenir viva l’essència d’aquestes manifestacions que, en pocs mesos, seran declarades patrimoni cultural immaterial de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.