Setmanari d'informació local - 138 anys

L'STEI denuncia que el PP «imposa il·legalment» el castellà al Parlament

L'STEI denuncia que el PP «imposa il·legalment» el castellà al Parlament. | Foto: Europa Press

L'STEI Intersindical ha denunciat aquest dissabte que el PP «imposa il·legalment l'espanyol al Parlament». Segons el sindicat, el partit liderat per Marga Prohens «només defensa el bilingüisme quan es tracta d'àmbits en què la llengua catalana té certa presència: la sanitat, l'ensenyament públic, l'administració local i ara al Parlament». «Però no actua igual als àmbits en què la llengua pròpia, la catalana, està minoritzada: és en el cas d'un pacient sanitari, l'alumne d'una escola privada, l'àmbit judicial o esportiu», ha argumentat l'STEI.

«Demanam al PP que deixi d'agenollar-se davant la ultradreta. Veim del tot innecessari un gastòrum que, a més, és il·legal i incompleix la Llei de Normalització», ha denunciat el sindicat.

«El Parlament representa el poble de les Balears. L'Estatut indica que la Comunitat té competència exclusiva en l'ensenyament de la llengua pròpia. I l'incompleix completament quan normalitzar-la ha de ser un dels objectius dels poders públics», ha sentenciat l'STEI.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.