Setmanari d'informació local - 138 anys

Creus que el Govern s'equivoca concedint la Medalla d'Or a la reina emèrita espanyola?

Imatge de la reina emèrita espanyola. | Foto: Europa Press

Polèmica encesa. El Govern de Marga Prohens ha decidit concedir la Medalla d'Or de les Illes Balears la reina emèrita espanyola. Segons l'executiu, la mare del rei espanyol Felipe VI és una persona «molt lligada a les Balears i especialment a l'illa de Mallorca».

Així, el Govern considera que Sofia de Grècia té un «compromís absolut» amb el conjunt de l'arxipèlag i les entitats socials. Des de l'Executiu han ressaltat que, des del seu matrimoni amb el Borbó emèrit, «l'estima de la reina emèrita per Mallorca s'ha traduït en visites privades per a conèixer de primera mà projectes socials que es desenvolupen a l'illa i tenir una visió més pròxima dels ciutadans que aquí viuen».

La distinció, però, ha generat una polèmica encesa, sobretot a les xarxes. En aquest sentit, l'exdiputat Joan 'Collet' assegurava que es tracta d'una distinció que promou el servilisme i el provincianisme i que desprestigia el reconeixement que suposa la Medalla d'Or. Molts usuaris també deixaven comentari en la mateixa línia.

Sigui com vulgui, dBalears demana als seus lectors si consideren que el Govern s'equivoca concedint la Medalla d'Or a la reina emèrita espanyola. Les possibles respostes de l'enquesta són les següents:

-Sí, és un despropòsit i un acte de servilisme amb els Borbons.

-No, és un reconeixement a la seva tasca solidària vinculada a Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.