Setmanari d'informació local - 138 anys

L’escriptor Albert Herranz rememora l’arribada de la II República a l’Arxiu del Regne de Mallorca

56459

L’arribada a Mallorca de la II República, el 1931, serà el tema de la conferència de l’escriptor Albert Herranz del pròxim dimarts, 20 de febrer, a les set de l’horabaixa, i tancarà el cicle Mallorca entre dos segles a l’Arxiu del Regne de Mallorca (carrer Ramon Llull, 3, Palma).

El cicle s’ha desenvolupat des del novembre del 2023, amb una doble commemoració: els 125 anys del ‘Desastre’ del 1898 i el centenari del cop d’Estat de Primo de Rivera, la dictadura del qual va finalitzar poc abans del canvi de règim. En total, hauran estat dotze intervencions, en les quals s’han repassat qüestions com el sistema polític de la Restauració, la guerra del Marroc, les pioneres del feminisme o el moviment obrer i personalitats com Weyler, Maura, Joan March o Gabriel Alomar.

Albert Herranz Hammer és autor de llibres de història, assaig, teatre, poesia i narrativa, traductor i guionista d’audiovisuals. Entre els seus títols més recents es troben La bicicleta republicana (Documenta Balear, 2023), La cabellera de Posidó (Nova Editorial Moll, 2021), La Segona República a Mallorca: el temps, els fets i els protagonistes (amb Joana Maria Roque, reedició Nova Editorial Moll, 2020) i Gener a Reykjavík (Calumnia, 2020). Ha estat llibreter, editor, periodista, comissari d’exposicions, responsable de cursos i tallers de literatura i cinema i de clubs de lectura i director del Centre d’Informació i Promoció de la Cultura Escrita a Mallorca/ Illa de Llibres (Consell de Mallorca).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.