Setmanari d'informació local - 138 anys

Els veterinaris de les Balears donen el seu suport a la tractorada perquè també «han patit el deteriorament de les seves condicions»

La junta de govern del Col·legi Oficial de Veterinaris de les Balears (COVIB) ha mostrat el seu suport a la tractorada que han convocat les organitzacions professionals agràries de les Balears aquest dilluns a Palma, ja que asseguren que també «han patit el deteriorament de les seves condicions».

D'aquesta manera, l'associació de veterinaris han indicat que «fan seves unes reivindicacions que, en la majoria dels casos, les afecten directament».

En un comunicat, des del COVIB han donat suport al sector primari de les Balears i reconeixen la seva «important rellevància per la societat balear».

«Tot i el seu poc impacte sobre el PIB, el seu paper és fonamental pel manteniment i la conservació de l'agricultura i la ramaderia de les illes, de la seva cultura i tradicions, i que encara es pot gaudir d'un paisatge característic», ha assenyalat el president del COVID, Ramón García.

D'aquesta manera, els veterinaris han apuntat que han estat «històricament junt al sector» i han contribuït a la seva «millora» i «modernització». Per tot això i perquè, des del seu punt de vista, es «necessita un sector primari fort, competitiu, amb projecció de futur i valorat per la societat, donen tot el seu suport a les seves reivindicacions», ha afegit García.

Durant els darrers anys, el col·legi ha advertit que la professió veterinària ha anat «perdent efectius en les zones rurals». En aquest sentit, han apuntat que a les Balears actualment hi ha uns 40 professionals veterinaris que treballen per les 24 Agrupacions de Defensa Sanitària Ramadera (ADSR) registrades a les Illes, però «només una quinzena d'aquestes es dediquen exclusivament al camp».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.