Setmanari d'informació local - 138 anys

La FAPA considera «molt necessari» que el Centre de Formació, Innovació i Recerca per a la Direcció Escolar sigui un «espai obert»

56569

La Federació d'Associacions de Famílies d'Alumnes (FAPA) de Mallorca ha assenyalat com a «molt necessari» que el Centre de Formació, Innovació i Recerca per a la Direcció Escolar (Cfirde) sigui un «espai obert», en el qual «tota la comunitat educativa participi del debat sobre la funció directiva» i «permeti desenvolupar la seva formació».

Així, han assenyalat que cada any més de 60 centres educatius «es troben que cap docent vol assumir la seva direcció», cosa que interpreten com «un símptoma d'un problema a solucionar».

En una nota de premsa, les famílies han reivindicat que necessiten centres educatius «estables» i amb projectes educatius que «comptin amb el temps necessari per a ser desenvolupats i avaluats».

«Les competències que la normativa assigna als equips directius, com l'elevada diversitat de centres, en grandària i complexitat; juntament amb la baixa estabilitat de la plantilla docent, fan inviable la gestió d'aquests centres educatius sense equips especialitzats i formats», han defensat.

D'altra banda, han recalcat que el reglament del Cfirde va ser aprovat en el Consell Escolar de les Balears el mes d'abril de 2023, per la majoria de la comunitat educativa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.