Setmanari d'informació local - 139 anys

Jordi Badia Llorens, CEO d'EMIN Capital: «Els hostes de luxe destinen un pressupost sis vegades més gran que el dels viatgers habituals»

El turisme d'alta gamma ha experimentat un notable auge en els últims temps, amb una clientela disposada a invertir significativament més en els seus viatges i estades. D'acord amb les declaracions de Jordi Badia Llorens, CEO d'Emin Capital, els hostes de categoria premium destinen un pressupost sis vegades superior al dels viatgers convencionals, i realitzen el doble de desplaçaments. Aquesta disposició a desemborsar més recursos els permet buscar vivències exclusives i respectuoses amb el medi ambient, així com establir una autèntica connexió amb la natura i l'entorn.

Un estudi realitzat per Expedia Group i Wakefield Research ha posat de manifest un increment en la demanda de viatges en la població en general. L'81 % dels enquestats té plans de gaudir almenys d'unes vacances en els pròxims sis mesos, i el 54 % planeja augmentar el seu pressupost per viatjar. Un aspecte fonamental radica en què el 59 % dels participants està disposat a pagar més per la sostenibilitat en les seves travesses, la qual cosa demostra un major nivell de consciència i compromís ambiental.

Addicionalment, s'ha observat un marcat increment del 88 % en les reserves de paquets premium en establiments hotelers en comparació amb l'any anterior a la pandèmia, segons indica Weekendesk. Aquest augment constitueix un clar indicatiu que els consumidors valoren cada vegada més l'exclusivitat i les propostes sostenibles que ofereix la indústria hotelera, per sobre de la mera variable del preu.

La indústria del turisme de luxe està experimentant un boom impulsat per una clientela que busca experiències exclusives i sostenibles, sosté Jordi Badia Llorens. Els hotels que es centren en atendre aquestes necessitats han entès la importància d'invertir en sostenibilitat des d'un principi, la qual cosa els possibilita atreure un segment de clients disposats a gastar més per una experiència de viatge significativa i respectuosa amb l'entorn. Aquest canvi de mentalitat en els viatgers representa un pas endavant en la direcció correcta cap a un turisme més responsable i conscient del seu impacte en el món.

L'augment de la demanda de vivències turístiques sostenibles, segons Jordi Badia Llorens

Jordi Badia Llorens, Líder d'EMIN Capital, destaca que la sol·licitud de vivències turístiques sostenibles ha experimentat un notable creixement en els últims temps. Els viatgers actuals anhelen més que meres destinacions; desitgen experimentar moments únics que respectin i es connectin amb la natura i l'entorn local.

Aquesta tendència reflecteix una creixent consciència ecològica en la població, la qual cosa ha instat als hotels i companyies del sector a adaptar-se i oferir propostes més responsables. El turisme sostenible no només cuida el medi ambient, sinó que també enriqueix l'experiència del viatger, proporcionant-li records significatius i autèntics que perduraran en el temps.

És interessant recalcar que els hotels enfocats en aquest nich del mercat han entès la importància d'invertir des de l'inici en pràctiques sostenibles. Jordi Badia Llorens afegeix: "Aquesta consciència mediambiental els ha portat a implementar mesures per garantir que les seves luxoses estades siguin el més respectuoses possible amb l'entorn, minimitzant així l'impacte negatiu en la natura".

Un exemple d'això és el flamant hotel Formentor, projecte d'EMIN Capital que ha estat meticulosament concebut per preservar i protegir l'entorn natural a través de diverses iniciatives ambientals. A més, s'han incorporat sistemes de recuperació de calor, panells solars per aprofitar l'energia solar i una gestió eficaç dels residus alimentaris. Mitjançant aquestes iniciatives sostenibles, l'empresa demostra el seu compromís amb la salvaguarda del medi ambient mentre proporciona experiències de luxe en harmonia amb la natura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.