Setmanari d'informació local - 138 anys

Homenatge a Jeroni Albertí al Consolat de Mar

Aquest divendres s'ha fet un homenatge a Jeroni Albertí, que va morir aquest dijous, i sense qui, en paraules de la presidenta del Govern, Marga Prohens, «no s'entén la construcció de la Comunitat Autònoma».

La capella del Consolat de Mar ha acollit aquest divendres a primera hora un minut de silenci i una ofrena floral davant el retrat de qui va ser president del Consell General Interinsular, president del Consell de Mallorca i president del Parlament en la segona legislatura.

L'acte ha tengut la presència del president de la Cambra autonòmica, Gabriel Le Senne; el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, i el batle de Palma, Jaime Martínez, a més de membres del Govern i representants de la societat civil. S'han sumat a l'homenatge un dels fills d'Albertí i una néta. Després del minut de silenci, les autoritats han signat al llibre de condols.

En declaracions als mitjans, Prohens ha posat èmfasi que la figura d'Albertí va ser cabdal en la transició democràtica i en el naixement i desenvolupament de les principals institucions de l'arxipèlag. Així, ha destacat que Albertí és l'únic polític que compta amb retrat oficial al Parlament, Consolat i Consell de Mallorca.

El Consell de Govern aprova aquest divendres dos dies de dol oficial i les banderes llueixen a mig pal als edificis de les institucions.

Un dels fills d'Albertí, en nom de la família, ha agraït l'acte de reconeixement a la figura de son pare i les mostres d'afecte rebudes. Ha recordat com juntament amb el seu pare va poder ser testimoni, durant la transició, dels passos que es varen fer i les negociacions en el camí cap a l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia, primer, i la seva posterior època com a president del Parlament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.