Setmanari d'informació local - 138 anys

Inca dedica el Festival Internacional d’Orgue a Mn. Bernat Salas i Seguí

56789

L’Ajuntament d’Inca ha presentat la programació del Festival Internacional d’Orgue, que enguany es dedicarà al compositor i organista Mn. Bernat Salas i Seguí. Salas va ser organista de les catedrals de Segovia, Sevilla i Palma i és considerat com un dels organistes més virtuosos de Mallorca.

Així doncs, el cicle arranca el 5 de març amb un homenatge a l’organista inquer, coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement. L'investigador Joan Círia farà una conferència sobre la figura de Bernat Salas i l'Orfeo l’Harpa d’Inca interpretarà l'himne a Santa Maria la Major, obra de Salas.

El primer concert del Festival Internacional d’Orgue d’Inca serà el 7 de març, a l’església de Santa Maria la Major. El director del festival i professor d'orgue del Conservatori d'Inca, Bartomeu Manresa, actuarà acompanyat de Samuel García (trompeta) i Cristina Van Roy (soprano).

El protagonista de la segona jornada del festival serà el virtuós organista francès David Cassan. L'organista de l'oratori del Louvre oferirà també una màsterclass sobre improvisació, àmbit en el qual és un referent internacional.

Ángel Hortas Rodríguez-Pascual, professor de música del Conservatori Joaquín Villatoro i organista de la Catedral de Jerez, serà el responsable de tancar el cicle el 21 de març.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.