Setmanari d'informació local - 138 anys

Experts internacionals parlaran de periodisme local en l'entrega del I Premi Internacional Amic

56803

L'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació, AMIC, integrada per més de 550 capçaleres de premsa, mitjans digitals i audiovisuals, ha convocat la primera edició del Premi Internacional AMIC de Mitjans de Proximitat. Aquest premi té com a objectiu promoure el periodisme rigorós i l'excel·lència professional entre periodistes i editors de mitjans de proximitat.

La jornada, que tindrà lloc el 19 de març a La Pedrera de Barcelona a partir de les 17.30 hores, inclourà la participació de tres institucions internacionals per analitzar la situació del periodisme de proximitat als seus respectius països.

Aurélie Rousseau, presidenta del Festival de l'Info Locale de França, abordarà la situació dels mitjans de proximitat a França i el paper del Festival com a trobada anual del sector.

Jason Gibbins, director del projecte 'Local News Partnerships' de la BBC del Regne Unit, farà una valoració del programa i els resultats aconseguits entre el 2017 i el 2023.

Neil Chase, membre dels LION Publishers als Estats Units, oferirà una visió de la premsa de proximitat als EUA i el paper de l'Associació LION Publishers per a la seva sostenibilitat.

El premi reconeixerà tres categories: mitjans en llengua catalana, mitjans de la Unió Europea i altres mitjans internacionals, amb una dotació econòmica de 5.000 euros i un diploma acreditatiu.

Durant la jornada, els guanyadors de cada categoria presentaran els seus casos d'èxit per promoure les millors pràctiques professionals entre els periodistes i editors de mitjans de proximitat.

A més, l'AMIC també premiarà la trajectòria destacada d'una persona, projecte o empresa en el sector, així com la qualitat de la publicitat en continguts de marca que aposti pels mitjans de proximitat.

Amb aquest premi, l'AMIC reafirma el seu compromís amb la professionalització del sector i reconeix l'important paper dels mitjans de proximitat en l'actualitat informativa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.