Setmanari d'informació local - 138 anys

Detecten Hepatitis A en maduixes procedents del Marroc

Alerta alimentària per maduixes procedents del Marroc i distribuïdes arreu d'Europa. El sistema d'Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos de la Unió Europea ha emès una alerta sobre la detecció d'Hepatitis A en aquest producte. Aquesta substància ha estat trobada en un punt d'entrada de l'estat espanyol, amb origen al nord d'Àfrica.

Segons la notificació, el risc associat és considerat «seriós», ja que s'excedeix el nivell màxim permès d'absència d'Hepatitis A per cada 25 grams d'aquesta fruita. L'Associació Valenciana d'Agricultors ha denunciat que això representa un perill per a la salut pública, ja que les explotacions al Marroc han estat regades amb aigües fecals.

Els agricultors valencians han escrit al ministre d'Agricultura, Luis Planas, demanant-li urgentment que exigisca explicacions al govern marroquí i que especifiqui les mesures que prendrà per evitar que aquesta situació es repeteixi. A més, insten a Europa a inspeccionar minuciosament les maduixes procedents del Marroc.

Segons l'Organització Mundial de la Salut, l'hepatitis A és una inflamació del fetge causada pel virus homònim, el qual es transmet principalment quan una persona no vacunada ingereix aigua o aliments contaminats amb femta d'una persona infectada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.