Setmanari d'informació local - 139 anys

La Generalitat de Catalunya assumeix el Premi Guillem Agulló «mentre estigui vetat per les Corts Valencianes»

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha anunciat aquest dimarts que la Generalitat de Catalunya assumirà el Premi Guillem Agulló «mentre estigui vetat per les Corts Valencianes».

En una roda de premsa en el Palau de la Generalitat després de la reunió del Consell Executiu, Plaja ha explicat que la decisió s'ha pres «d'acord amb la família i també amb els impulsors d'aquest premi».

Plaja ha lamentat que el govern de PP i VOX de les Corts Valencianes hagi decidit eliminar un premi que, al seu judici, s'ha convertit en un símbol contra el racisme, la xenofòbia i els delictes motivats per l'odi.

Així, ha assenyalat que des del Govern són «conscients que aquest premi és molt més que un guardó» i ha defensat que la lluita de Guillem Agulló ha perdurat, ha dit textualment, a través de la seva família i de totes les persones i associacions que han reivindicat la lluita contra el racisme i el feixisme.

«Tendrà les mateixes finalitats que ha tengut fins al moment, reconèixer la lluita contra els delictes d'odi i, si en un futur, les Corts Valencianes el volen atorgar de nou, la Generalitat de Catalunya el cedirà novament», ha sostingut Plaja.

La portaveu també ha apuntat que el jurat del premi estarà composat, entre altres persones, pels propis pares de Guillem Agulló --Guillem Agulló i Carme Salvador--, l'expresident de les Corts Valencianes Enric Morera i el periodista David Fernández «per petició expressa de la família».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.