Setmanari d'informació local - 138 anys

El Teatre Principal de Palma estrena 'Els dies bons', una obra basada en la novel·la d’Aina Fullana

El Teatre Principal de Palma estrena 'Els dies bons', una obra sobre el problema de les addiccions basada en la novel·la homònima d’Aina Fullana. El muntatge, dirigit per Joan Fullana, es representarà els propers dissabte 16 de març, a les 20 hores, i diumenge 17, a les 18 hores, a la sala gran del Teatre Principal.

'Els dies bons' és l’adaptació escènica de la novel·la homònima d’Aina Fullana, un text amb el qual l’autora ha rebut nombrosos premis com el Premi València Alfons el Magnànim de narrativa 2021, el premi de la Crítica dels escriptor valencians 2022 o el premi Punt de Llibre 2022 de la revista Núvol, entre d’altres. Es tracta d’una coproducció del Teatre Principal de Palma amb Produccions de Ferro.

A més de Joan Fullana a la direcció, aquest muntatge està interpretat per Caterina Alorda, Alvar Triay, Lulú Cormican, Neus Cortès i Lluís Marquès. L’escenografia és de Xesca Salvà; el vestuari, de Josep Orfila i l’espai sonor, de Jaume Manresa.

El muntatge narra la història d’una família marcada per les addiccions. Tot comença amb la intensa vida d’en Xavi, envoltada de drogues i mentides, i continua amb la seva relació amb na Martina i la filla de tots dos, n'Ariadna, que es veuran sotmeses a les conseqüències tràgiques d’aquesta vida desmesurada, moltes vegades sense adonar-se’n. «'Els dies bons' ens parla d’abismes i de llums, de passions i de voluntats desfermades», en paraules dels seus autors.

Aquesta obra està dirigida a un sector molt ample de la població donat que està narrat per tres personatges de generacions diferents i compta amb l’objectiu «d’interpel·lar un públic transversal, sense biaixos d’edat, de gènere ni de classe» ha explicat la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca.

El dia de l’estrena, el dissabte 16, tendrà lloc, en acabar la funció, un col·loqui Principal Plus, on els creadors podran compartir amb el públic les seves impressions sobre el muntatge.

A més, a la funció del diumenge 17, el Teatre Principal posarà a disposició dels espectadors que ho necessitin el servei Principal Menut, un servei de ludoteca gratuït on poder deixar els més petits que estaran atesos per personal professional especialitzat.

Altres funcions

'Els dies bons' es podrà veure també a altres teatres de les Illes Balears. Concretament, el 20 d'abril a l'Auditori d'Alcúdia; el 25 de maig al Teatre d'Es Born de Ciutadella i el 15 de juny a l'Auditori de Peguera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.