Setmanari d'informació local - 138 anys

Les reserves hídriques de les Balears es mantenen estables al febrer i continuen en situació de prealerta per sequera

57331

Febrer tanca amb les reserves hídriques de les Illes Balears mantenint-se estables en un 54% i reflectint un mes d'equilibri entre les diferents illes. Mentre Mallorca ha observat una lleu disminució, passant del 56% al 54%, Menorca i Eivissa han experimentat un avanç positiu, augmentant les seves reserves del 52% al 54% i del 39% a 40%, respectivament. Aquesta situació manté a les illes en una condició similar a la registrada l'any passat, que era del 53%.

Un canvi significatiu s'ha produït a Formentera, que ha aconseguit sortir de la fase d'alerta en la qual es trobava, gràcies a les precipitacions recents. Aquest avanç és un reflex de l'impacte positiu que les pluges tenen en la gestió dels recursos hídrics de les illes.

El balanç entre les unitats de demanda ha estat mixt, amb algunes experimentant descensos mentre unes altres registren millores. Malgrat això, la major part del territori, el 78,2%, segueix en situació de prealerta, encara que Menorca i Tramuntana Sud destaquen per trobar-se en estat de normalitat.

Durant el mes de febrer s'ha observat un descens en les reserves en les Unitats de Demanda de Manacor-Felanitx, Migjorn, Palma-Alcúdia i Tramuntana Nord, mentre que Menorca, Tramuntana Sud, Eivissa i Formentera han registrat increments. Les Unitats de Demanda d'Artà i és Pla s'han mantingut estables.

Quant a les precipitacions, febrer s'ha mantingut en línies generals dins de l'esperat per a l'època, amb un total de 39,3 l/m², lleugerament per sota de la mitjana històrica. Aquest comportament de les pluges, juntament amb les temperatures càlides experimentades, amb una mitjana de 12,6 °C i una anomalia de +2,1 °C, demostra la variabilitat climàtica que enfronten les Balears.

La gestió de les reserves hídriques a les Illes Balears continua sent un desafiament constant, especialment en el context de canvis climàtics. La sortida de Formentera de la situació d'alerta és una notícia positiva que demostra la capacitat de resposta de l'arxipèlag davant les variacions climàtiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.