Setmanari d'informació local - 138 anys

PP i VOX aproven el canvi de data de la Diada de Mallorca

El Partit Popular i VOX han aprovat al Consell de Mallorca, per majoria absoluta, el canvi de data de la Diada de Mallorca, del 31 de desembre al 12 de setembre, amb els quinze vots en contra del PSIB- PSOE, El Pi i MÉS.

La justificació del canvi de data que sostenen PP i VOX fa referència a la successió de Jaume II, que es va produir el 12 de setembre del 1276, quan aquest va confirmar la Carta de Franquesa. Però sobretot respon al compliment d'un dels punts de l'acord de governabilitat entre la dreta i l'extrema dreta.

Els partits de l'oposició han criticat el canvi de data, com ja varen manifestar en el ple del desembre passat, en el qual es va aprovar inicialment, i han assenyalat que es tracta d'una decisió política per una data «sense rellevància històrica».

Cal recordar que el Consell va obrir un tràmit administratiu que permetia registrar al·legacions respecte a la modificació de data. Se'n varen registrar dues: una del PSIB-PSOE i una altra de l'Obra Cultural Balear (OCB), i ambdues han estat desestimades pels tècnics jurídics de la institució insular.

L'OCB ha aconseguit més de 2.400 signatures a favor de la Diada de Mallorca el 31 de desembre i més d’un centenar d’historiadors i 25 batles de Mallorca han donat suport al manifest que demana, al Consell de Mallorca, que no substitueixi la data històrica de celebració de la Diada de Mallorca per una data que recorda un fet irrellevant, el 12 de setembre, i sense tradició popular.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.