Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS reclama al Consell la relació de persones, agenda i dietes del viatge al Vaticà, «tres dies de turisme religiós finançats amb doblers públics»

El grup de MÉS per Mallorca al Consell ha registrat una petició de tota la documentació relacionada amb el viatge del president de la institució insular al Vaticà. En concret, el grup ecosobiranista demana la relació de persones que ha viatjat a càrrec del Consell i el cost econòmic que ha suposat aquest desplaçament. Així, el portaveu de MÉS, Jaume Alzamora, ha explicat que, de moment, i segons es desprèn de les imatges distribuïdes pel gabinet de comunicació del Consell «una quinzena de persones haurien viatjat amb càrrec al pressupost públic, al marge de les persones que ho han fet convidats pel Bisbat o per altres institucions».

En aquest sentit, Alzamora ha remarcat que la «nombrosa expedició insular» estaria integrada pel mateix president, Llorenç Galmés, consellers, directors insulars, tècnics del mateix consell així com diferents assessors i personal de confiança de l'equip de govern: «Sense entrar a valorar la idoneïtat del viatge sí que ens sembla que la delegació ha estat excessiva i totalment desproporcionada».

De fet, el portaveu ecosobiranista ha recordat que l'elevat cost que suposarà aquest viatge contrasta amb l'agenda divulgada pel mateix gabinet de premsa del Consell. «Han desplaçat una quinzena de persones per a una audiència amb el Papa que només ha durat uns minuts i que s'ha celebrat enmig de la plaça de Sant Pere», ha emfatitzat Alzamora. Encara més, al marge de l'encontre amb el Papa Francesc, l'agenda incloïa una conferència a la qual (també s'aprecia a les imatges divulgades) «només hi havia els mateixos integrants de l'expedició». La resta de l'agenda ha estat una sèrie de visites privades que «res tenen a veure a la representació institucional». Segons Alzamora, «tres dies de turisme religiós finançats amb doblers públics».

Per això, MÉS ha sol·licitat a més de la relació de persones i el cost econòmic, l'agenda detallada d'aquest viatge. Una petició que s'hi suma a peticions anteriors. En aquest sentit, des de MÉS recorden que l'equip de govern publica amb comptagotes la relació de les despeses de dietes i viatges generades pels membres de l'equip de govern insular. Una situació que crida especialment l'atenció després que el president viatgés durant les darreres setmanes a diferents ciutats europees càrrec de l'erari públic.

Segons Alzamora, la publicació detallada de les despeses evitaria suspicàcies. A més, ha insistit Alzamora, «la manca de transparència sempre és l'avantsala de la corrupció». En aquest sentit, el portaveu ecosobiranista ha assegurat que «la transparència de la de l'activitat de les administracions públiques ha de ser exemplar perquè els veïns sàpiguen com es gestionen els seus impostos».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.