Setmanari d'informació local - 138 anys

El Centre Cultural la Misericòrdia inaugura l'exposició 'Roba Sostenible i Gènere'

57771

El Centre Cultural la Misericòrdia de Mallorca ha inaugurat aquest dimarts a les 19.00 hores l'exposició titulada 'Roba Sostenible i Sense Gènere'. La mostra, organitzada per tres centres educatius de l'illa, estarà oberta al públic fins al proper 13 d'abril.

Segons els promotors de l'esdeveniment, a través d'un comunicat de premsa, l'exposició pretén reflexionar sobre el paper de la roba com a «factor identitari i generador de residus mediambientals». Amb això en ment, s'estableix una connexió entre l'art, els principis d'igualtat de gènere i l'economia circular.

El projecte col·lectiu, amb la col·laboració destacada de la Fundació Deixalles, ha comptat amb la participació del CIFP Juníper Serra. Els estudiants d'aquest centre han estat responsables de la il·luminació, captació i tractament de la imatge de l'exposició. A més a més, altres centres com el CIFP Son Llebre, de Marratxí, i l'IES Jordi de Sant Jordi, de València, també han col·laborat en el projecte.

Un dels punts centrals de l'exposició és la idea que tothom hauria de ser lliure per seleccionar els teixits que millor s'ajustin a les seves necessitats, sense tenir en compte estereotips de gènere. Així mateix, s'ha posat de relleu la importància de l'ús de la roba sostenible i les alternatives al consum massiu, com ara el mercat de segona mà o el lloguer de peces.

Amb aquesta iniciativa, s'espera conscienciar el públic sobre la importància de les eleccions de consum en la preservació del medi ambient i la promoció de la igualtat de gènere, tot enfortint al mateix temps els principis de sostenibilitat en la indústria tèxtil.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.