Setmanari d'informació local - 138 anys

Concert estrena de Pitxorines al Teatre Principal d'Inca, diumenge 7 d'abril, presentant 'Un so qui no es gasta'

57977

La sala principal del Teatre Principal d'Inca acollirà aquest diumenge, 7 d'abril, a les 20.00 hores, el concert de Pitxorines, un grup musical format el gener de 2023 per nou al·lotes mallorquines. Aquest esdeveniment està organitzat per Pitxorines i la Fundació Mallorca Literària, amb la col·laboració del Teatre Principal d'Inca.

Les nou integrants de Pitxorines són: Aina Tramullas, veu; Maria Adrover, xeremies, flabiol i tamborí i veu; Maria Antònia Gili, flugel, ximbomba i veus; Rosa Garcias, flauta travessera i veu; Sinead Cormican, violí i veu; Carmela Cristos, violoncel i veus; Masé Jara, contrabaix i veu; Sílvia Rechac, piano i veus; i Bel Miquel, percussió i veus.

El grup va néixer arran de les ganes de compartir la música del cançoner popular de Mallorca i donar-li dues voltes amb arranjaments propis que tenen tocs de la música de la qual han begut: tradicional, jazz i clàssica. La paraula 'Pitxorina' vol dir «al·lota jove, alegre i falaguera», una paraula mallorquina en desús emprada sobretot al llevant mallorquí.

El gener de 2024 han enregistrat el seu primer disc 'Un so qui no es gasta', publicat per Produccions Blau. L’enregistrament recull nou cançons que han arranjat amb el seu segell personal, respectant l’essència de les lletres i les melodies, però aportant el seu toc de modernitat i frescor. Ha estat gravat, mesclat i masteritzat per Jaume Blàzquez, i compta amb la producció musical i els arranjaments de les pròpies integrants del grup.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.