Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern dona 1,6 milions d'euros al RCD Mallorca i el club convida 'gratis total' la presidenta Prohens a Sevilla

El club de futbol RCD Mallorca va pagar l'allotjament de la presidenta del Govern, Marga Prohens, i d'altres representants institucionals, a Sevilla, amb motiu de la final del Campionat de Copa que se celebrava a la capital andalusa.

La presidenta havia declarat aquest dimarts en el ple del Parlament que el viatge i l'estada a Sevilla no li havia costat ni un euro al Govern, en resposta a una pregunta del diputat de Més per Menorca, Josep Castells.

Posteriorment, el Govern ha confirmat que el club mallorquinista va convidar a les principals autoritats a l'hotel i al vol xàrter contractat per l'equip. Prohens va fer ús d'aquesta invitació a l'hotel i en el vol de tornada. El d'anada «el va pagar de la seva butxaca» en tractar-se d'un «viatge privat».

Precisament, va ser a Sevilla on Prohens va anunciar que el Govern donava 1,6 milions d'euros al club esportiu, en concepte de patrocini.

«Escàndol»

«La presidenta regala 1,6 milions d'euros al Mallorca i el club li paga el viatge a Sevilla», ha dit. «La foto de la senyora Prohens amb la camiseta del Mallorca ens ha costat 1,6 milions als ciutadans de les Balears», han declarat des de MÉS.

«El Govern té fons suficients per a sufragar el desplaçament de la presidenta on consideri necessari», assenyala el coordinador de MÈS, Lluís Apesteguia, en un comunicat. «No pot ser que Prohens acceptàs un regal d'una empresa amb la qual el Govern té una relació contractual de patrocini», afegeix.

«Els regals que reben els representants públics no poden ser d'empreses amb els quals l'administració té relacions contratactuales», afegeix. Apesteguia anuncia que registraran preguntes en el Parlament perquè el Govern doni explicacions.

El precedent de Biel Barceló

Cal recordar que el desembre de 2017, el sobiranista Biel Barceló va dimitir com a vicepresident del Govern i conseller de Turisme, després que es fes públic que havia fet un viatge a Punta Cana, convidat pel programa Fora de Joc de Canal 4.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.