Setmanari d'informació local - 138 anys

Acord entre Plataforma per la Llengua i el cònsol de l’Equador: Lalama demana que es facin més cursos de català per als immigrants

58905

El cònsol de l'Equador a Balears, Julio César Lalama, s'ha mostrat partidari, en una reunió amb Plataforma per la Llengua, que es facin més cursos específics per mostrar català als immigrants de les diferents comunitats lingüístiques que arriben a les Illes.

Marina Garcias, membre de l'executiva de l'entitat, s'ha reunit amb Lalama per a demanar-li explicacions sobre les seves recents declaracions públiques, en les quals lamentava que l'exigència del català «sigui un obstacle» que «malbarata el talent de molts equatorians».

Garcias ha lliurat al cònsol un exemplar de la guia 'Benvinguts al català' i li ha semblat una iniciativa tan «magnifica» que s'ha compromès a tenir-ne més d'exposats al mostrador del Consolat.

Julio César Lalama comparteix la visió que el català és la llengua de cohesió i un element d'ascens social i, per aquest motiu, es mostra obert a col·laborar en la difusió d'iniciatives de promoció del català entre la comunitat sudamericana.

Malgrat el compromís expressat amb la llengua, el cònsol també considera que l'exigència a les proves de nivell és «massa alta», i es mostra partidari de donar un temps als treballadors perquè l'aprenguin, «en lloc d'exigir-lo d'immediat per accedir a un lloc de feina a l'administració».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.