Setmanari d'informació local - 138 anys

Bucs i 550 soldats de l'OTAN fan maniobres de guerra al port de Maó i Portopí

59175

Vaixells de superfície, un helicòpter de l'Armada espanyola i un total de 550 soldats de diversos països de l'OTAN participen aquests dies en una sèrie de maniobres per a entrenar-se en la guerra de mines marítima, en aigües pròximes a les Balears.

Aquestes maniobres es desenvolupen des del passat 29 d'abril fins al pròxim 9 de maig en el marc de l'exercici multinacional 'ESP Minex-24', en el qual hi participen militars de França, Itàlia, Grècia, Turquia, Bèlgica, els EUA i Espanya.

El Ministeri de Defensa d'Espanya ha explicat que l'Armada lidera aquestes maniobres que es realitzen amb caràcter anual. La força naval multinacional, en la qual s'integraran també l'agrupació permanent de Mesures Contraminas de l'OTAN a la Mediterrània i la Força Marítima Europea, seran part integrant de l'exercici que es durà a terme en les proximitats de cap Blanc.

El Comandant de la Força de Mesures Contraminas de l'Armada espanyola, Javier Ruiz, és l'autoritat al comandament en la preparació i execució de l'exercici 'ESP Minex-24', i estarà embarcat al costat del seu Estat Major Desplegable a bord del Vaixell d'Acció Marítima 'Relampago'.

La força participant compta amb «sofisticats sistemes de detecció submarina a bord i bussejadors especialitzats en guerra de mines». Entre els mitjans que compta la Força s'inclouen robots autònoms submarins d'última generació que complementen les capacitats dels vaixells caçamines.

El 26 d'abril, tots els vaixells participants de l'agrupació varen recalar en l'Estació Naval de Maó per a ultimar detalls de l'exercici i ja a l'horabaixa, va tenir lloc un acte d'arriat solemne a bord del buc insígnia 'Relampago', que va comptar amb la presència dels comandaments d'agrupacions i autoritats civils de la Menorca, acompanyat «d'una copa de vi espanyol» a bord.

Després de la primera setmana d'exercicis, està previst que l'agrupació recali en l'Estació Naval de Portopí del 3 al 6 de maig, i finalment el 9 de maig es realitzarà una primera anàlisi dels resultats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.