Setmanari d'informació local - 138 anys

Inca celebra el Dia Internacional dels Museus

59475

El Museu del Calçat i la Indústria d’Inca celebra el Dia Internacional dels Museus, que es commemora cada 18 de maig, amb una àmplia i variada proposta d’actes. Enguany, el lema proposat pel Consell Internacional dels Museus (ICOM) és 'Museus per l’Educació i la Recerca'.

«Enguany volem posar en valor i ressaltar la important tasca de reserva que es duu a terme des del Museu del Calçat i la Indústria amb activitats per a tots els públics. Com sempre, el nostre gran objectiu és acostar l'activitat del Museu a la ciutadania, des d’àmbits molt diversos», destaca el regidor delegat de Museus, Andreu Caballero.

Així doncs, la programació especial amb motiu del Dia Internacional dels Museus comença dimecres, 15 de maig, amb l’inici del programa 'Converses al Museu'. La primera activitat d’aquest cicle es dedicarà a l’arxiu de Can Melis, sobre el qual el Museu ha fet una important tasca de catalogació durant els darrers mesos, i servirà per inaugurar el nou Coffee Corner, un nou punt de trobada dins el museu.

El 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, se celebrarà una gran festa familiar amb la visita dels gegants d'Inca i una sèrie de tallers i jocs familiars amb materials reciclats, atès que el dia 17 de maig és també el Dia Mundial del Reciclatge.

La programació continua el 21 de maig amb una taula rodona sobre la perspectiva descolonial i de gènere en l'àmbit museístic, promovent el diàleg i la reflexió sobre un tema de molta actualitat i amb ponents de primeríssim nivell, com Irene Pomar, tècnica del Museo del Prado.

Finalment, els dies 23 i 24 de maig, el Museu del Calçat i la Indústria celebrarà una jornada de portes obertes i inaugurarà el nou Espai de Recerca i Conservació del Museu, amb una jornada de treball amb l'equip d'arqueòlegs que està gestionant al Museu les restes arqueològiques trobades a la barriada de Sant Francesc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.