Setmanari d'informació local - 139 anys

L'expres polític independentista, Josep Rull, és el nou president del Parlament de Catalunya

Josep Rull ha estat escollit president de la cambra amb 59 vots a favor, els de Junts, Esquerra i la CUP. Rull ha superat en segona ronda a Sílvia Paneque, que ha aconseguit 42 vots, els del PSC:

Just després de ser proclamat president de la cambra, Rull s'ha abraçat amb la seva predecessora, Anna Erra, i ha rebut la felicitació, entre d'altres, de Paneque i del cap del grup socialista, Salvador Illa.

El Parlament de Catalunya ha celebrat aquest dilluns la sessió constitutiva amb els diputats sorgits de les eleccions del 12 de maig. Els 135 diputats han escollit la presidència, les dues vicepresidències i les quatre secretaries de la nova mesa del Parlament.

En la primera votació, Rull ha obtingut 35 vots (els de Junts), per darrere de Sílvia Paneque, que ha rebut els 42 dels socialistes. Pere Lluis Huguet ha obtingut els 15 del PP, Maria Garcia Fuster els 11 de Vox i Susanna Segovia, els 6 dels Comuns. Hi ha hagut 24 vots en blanc, d'ERC i CUP, i 2 de nuls, d'Aliança Catalana. Finalment, en segona votació ha rebut 59 vots, pels 42 de Paneque.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.