Setmanari d'informació local - 139 anys

Yolanda Díaz dimiteix com a líder de Sumar, però no com a vicepresidenta del Govern espanyol

La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, ha anunciat aquest dilluns la seva renúncia com a líder de Sumar després de la patacada electoral que ha patit la seva formació a les eleccions europees d'aquest diumenge.

Així ho ha manifestat durant una declaració pública en streaming després de la reunió de l'Executiva de Sumar que s'ha prolongat durant més de tres hores i on ha comunicat la seva determinació de renunciar al lideratge orgànic de la formació.

Això sí, fonts de la formació remarquen que seguirà com a ministra de Treball i vicepresidenta segona del Govern espanyol, a més de continuar com a presidenta del grup parlamentari de Sumar en el Congrés.

D'aquesta manera, formalitza la seva dimissió com a coordinadora general de la formació després de ser elegida al març d'enguany per al càrrec en la primera assemblea estatal de la formació i assumeix en primera persona la patacada de les europees.

Yolanda Díaz assumeix la seva responsabilitat en els resultats electorals i deixa el càrrec de coordinadora de Sumar «per a obrir el camí, que ha de ser col·lectiu». Fa un pas al costat, ha dit, per fer després un pas endavant. Ho ha anunciat en una compareixença sense preguntes realitza aquest dilluns.

«Sent que no he fet les coses que havia de fer i que millor sé fer», ha explicat la vicepresidenta de Govern espanyol. «Crec enormement en la política i en la força de governar, en la força que dona esperança. Estaré dedicada completament a aquesta tasca i aquí em trobaran sempre».

Abans d'anunciar la seva renúncia, Yolanda Díaz, ha fet un ràpida panoràmica a l'escenari internacional en el qual la ultradreta s'imposa a França i als Països Baixos i a Alemanya es converteix en la segona força política del país, mentre a l'Argentina Milei empobreix a la seva població, ha dit, i Israel comet un genocidi pel qual Netanyahu haurà de respondre davant el Tribunal Penal Internacional; un any que es tancarà amb una possible elecció de Trump als Estats Units.

Davant aquest escenari que ha qualificat de «desafiament mundial de caràcter històric, no val sortir a la defensiva ni sortir a empatar», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.