Setmanari d'informació local - 139 anys

Menys Turisme Més Vida convoca una protesta davant un edifici dedicat al lloguer turístic il·legal a Palma

61469
03/07/2024 Cartel de la convocatoria. SOCIEDAD MENYS TURISME, M√âS VIDA | MENYS TURISME, MÉS VIDA

L’assemblea de Palma Nord de Menys Turisme Més Vida ha convocat una concentració per avui a les 18:30 a l’Avinguda Gaspar Bennazar, 26, ja que aquest edifici —damunt del bar El Torito— es dedica a l’oferta de lloguer turístic il·legal.

Des de la Contracimera expliquen que aquest edifici dedica la totalitat de les seves cinc plates al lloguer turístic il·legal de fa temps, i lamenten «que les institucions responsables no l'hagin clausurat, tot i que anuncien que disposen d’un nombre major d’inspeccions i que tenen coneixement d'aquesta oferta il·legal des de temps enrere». A més, denuncien que no és un cas aïllat, i que el propietari d’aquest edifici, «Javier Sánchez» també explota dos edificis més als carrers Pare Guillem Vives 24 i Aragó 87 que «sumen al voltant de 200 places turístiques il·legals».

L’Assemblea reclama «més contundència a les autoritats contra tota forma de turisme massiu que desvirtuï un model de ciutat per a qui l’habita, una forma que progressivament està desplaçant-nos i expulsant-nos dels nostres barris; fent-nos canviar els nostres hàbits de vida quotidiana i de relació i convivència amb les nostres veïnes».

Des de Menys Turisme Més Vida i les organitzacions que l’envolten cerquen fer accions pràcticament cada dia fins a la manifestació ‘Canviem el Rumb’, convocada per diumenge 21 de juliol a les 19:00 al Parc de les Estacions. Així, també han convocat aquest divendres la ‘Guiri Marxa’, un recorregut pel centre de Palma —de la plaça de la Porta Pintada a la Llonja— vestits de ‘guiri’ i amb maleta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.