Setmanari d'informació local - 139 anys

La majoria dels consumidors assegura comprar productes locals de les Balears, però un estudi ho desmenteix

62469

Un informe recent de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural del Govern de les Illes Balears ha revelat que la majoria dels consumidors assegura adquirir aliments de les Illes Balears amb Denominació d'Origen Protegida (DOP) o Indicació Geogràfica Protegida (IGP), tot i que les dades de comercialització indiquen el contrari.

El treball de camp d'aquest estudi, realitzat per la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, es va dur a terme en diverses zones de Mallorca, entrevistant un total de 1.019 persones d'entre 25 i 65 anys. L'estudi revela un biaix evident de gènere en la participació, amb un 79,98% de dones enfront de només un 20,02% d'homes.

Un dels resultats que destaquen d'aquest informe és que el nombre de persones que declara comprar aliments amb DOP/IGP ha augmentat en comparació als anys 2016 i 2018. Així, productes com l'ensaïmada de Mallorca (89,2%), el formatge Maó-Menorca (87,4%) i la sobrassada de Mallorca (79,5%) són els més mencionats pels consumidors mallorquins.

Tanmateix, el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, ha destacat que les xifres de comercialització suggereixen que molts consumidors estan adquirint productes de marques no protegides.

És el cas de l'ensaïmada de Mallorca, per exemple: molts compradors assumeixen erròniament que totes les ensaïmades venudes a l'illa estan sota la IGP. L'estudi assenyala que la compra d'aliments amb DOP/IGP és generalment ocasional, a excepció del formatge Maó-Menorca, que és adquirit setmanalment per més del 61% dels enquestats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.