Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller en risc de perdre els fons de l'ecotaxa destinat a arreglar camins

36857

Sóller podria perdre definitivament una subvenció consolidada de més de 320.000 euros per arreglar camins públics, amb càrrec als projectes que el Govern va aprovar l’any 2017 finançar a través de l’Impost de Turisme Sostenible (Ecotaxa) recaptat l’any 2016. Quasi dos anys i mig després l’Ajuntament encara no té cap nova d’aquest projecte que havia de gestionar la mancomunitat de Tramuntana ja que el projecte incloïa camins públics de cinc municipis de la Serra amb un conjunt d’inversió de més de 1,5 milions d’euros.

Les darreres ‘notícies’ arribaren a l’Ajuntament de Sóller a principis de l’any passat, quan en realitat l’actuació ja s’havia d’haver començat. Llavors va ser quan la mancomunitat va voler treure a concurs públic l’actuació però decidí primer contractar una empresa per fer un diagnòstic previ de l’estat dels camins i que també s’havia d’encarregar de la redacció del projecte d’execució.

Aquesta convocatòria pública va quedar deserta.

La mancomunitat va fer llavors un seguit de gestions i finalment el «diagnòstic» de les actuacions a realitzar va ser assignat a una coneguda empresa mallorquina. Teòricament aquesta empresa havia de fer un estudi topogràfic de les actuacions que volia fer l’Ajuntament però que se sàpiga sols ha fet una visita prèvia i no hi ha cap avenç ni informació sobre aquest tema. Actualment coordina aquesta actuació un funcionari de l’Ajuntament d’Escorca, un dels municipis beneficiats per un projecte «fantasma» que no s’arriba a materialitzar amb cap actuació dos anys i mig després d’haver-.se aprovat.
El regidor de Patrimoni, Jaume Bestard, ha admès no conèixer ara per ara «cap detall» de l’estat o progrés d’aquesta actuació, el que té cerca lògica perquè s’acaba d’incorporar a l’equip de Govern.

Bestretes

A principis de l’any passat la conselleria de Turisme va autoritzar la Mancomunitat a disposar de bestretes econòmiques amb càrrec al projecte a executar, per tal d’anar fent les gestions prèvies. Un dels principals problemes amb que es va trobar la mancomunitat de Tramuntana és que no comptava amb personal propi per posar en marxa el procés de contractació.

Les fonts consultades tampoc no tenen informació de com la Mancomunitat va contractar l’empresa que havia de fer el diagnòstic previ ni si aquest ja s’ha redactat o no.
Mentrestant els camins que l’Ajuntament volia arreglar amb aquest fons es segueixen degradant i sols s’arreglen, i poc a poc, els que el Consell té inclosos dins la ruta senderista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.