Setmanari d'informació local - 138 anys

Els moters creen una xarxa per alertar dels controls de la Guàrdia Civil a la Serra

Control de la Guàrdia Civil a la Serra. | J. BASTIDA

Els grups, bandes i clubs de motoristes de l'illa han creat una xarxa de comunicació per alertar de la presència dels controls que l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil realitza a la Serra de Tramuntana.

«Aquests dies hem llegit a la premsa que teníem 'infiltrats' a la Guàrdia Civil que ens informaven dies abans que es duran a terme els controls de la seva posició exacta. Això és totalment fals. És molt més senzill que totes aquestes pel·lícules que s'estan muntant. Nosaltres el que portem fent des de fa mesos és crear una xarxa de comunicació per alertar de la presència dels radars. És a dir, tots els grups i amants de la motos estem connectats a través de diferents grups de WhatsApp i de Facebook. El primer que detecta a la Benemèrita envia un missatge a el grup o realitza una publicació perquè ens saltin les alarmes a la resta. D'aquesta manera tractem d'eludir els controls. Hi ha alguna cosa d'il·legal en això?», Apunta un representant d'un conegut club motorista de Mallorca.

Aquesta versió que ofereixen els responsables dels aficionats a les motos difereix molt a la que ofereix part dels veïns. Resulta que els mateixos disposaven de missatges de WhatsApp que es va compartir en un grup de motards fa un temps: «Aquest cap de setmana avisa als teus col·legues, la Guàrdia Civil ha anat a la ITV a agafar un tècnic per als controls a la serra. No t'estranyi que facin bancs de potència. Canvi de ruta». En efecte, per a aquell diumenge al matí hi havia un dispositiu secret organitzat, que només coneixien al Consell, la Benemèrita i la ITV. Fa tres mesos, va passar una cosa semblant. «Els agents fan la seva feina, però quan arriben a vegades se sap ja amb antelació que vindran o els corredors es alerten entre ells per una aplicació de telèfon mòbil», denuncien.

De la mateixa manera, els moters sostenen que l'afició a el món del motor de cada vegada és més gran i que els ERTES i la manca de treball ha provocat que els aficionats a les motos tinguin més temps lliure i es multipliquin el nombre de sortides.

Per la seva banda, els veïns de la Serra de Tramuntana no poden aguantar més aquesta situació i han denunciat al Setmanari de Soller que porten trenta anys aguantant carreres il·legals de motos a aquelles estretes carreteres. La guerra, continua oberta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.