Setmanari d'informació local - 138 anys

La possessió de Ca l’Abat està abandonada per la propietat

L’Ajuntament de Deià l’insta a actuar per detenir la seva degradació

46787

Una de les possessions més emblemàtiques de Deià, Ca l’Abat, es troba totalment abandonada i en procés de degradació, tot i ser un Bé Catalogat i protegit.
L’Ajuntament ha remès diversos escrits a la propietat demanant-li que actuï en l’immoble perquè almenys s’aturi el seu actual deteriorament. També ha informat al Departament de Patrimoni del Consell de Mallorca.


Segons fonts municipals, la propietat va ser adquirida fa uns anys pel magnat asturià Víctor Madera, que n’hauria pagat tres milions d’euros, enfront dels 4,8 pels que s’havia posat a la venda. El 2016 el suposat aristòcrata francès Jean Pierre Olivier va posar a la venda Ca l’Abat després de la mort del canonge Bruno Morey, antic propietari i usufructuari vitalici. El canonge, que denuncià als tribunals la venda en sentir-se enganyat, va abandonar la possessió en 2011 per motius de salut. Des de llavors la casa, que ja estava en mal estat, ha estat deshabitada. Tampoc consta que des de l’última compravenda s’hagi executat cap actuació de conservació.


L’actual propietari és un inversor que ha adquirit importants edificis històrics a Mallorca i a Menorca. Segons notícies aparegudes en els mitjans, en els darrers anys ha comprat palaus, casals, llocs i possessions a Palma, Deià, Valldemossa, Ciutadella, Ferreries i Es Mercadal amb l’objectiu de «retornar aquestes finques al seu antic esplendor».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.