Setmanari d'informació local - 138 anys

Imputat el coordinador de l’Escola d’Aduts per abusos

PALMA. CINE. JOSEP RAMON BALANZAT PRESENTO LA MUESTRA DE CINE " UNA FINESTRA OBERTA AL MON " | [[[[[[[[[[[[[[[JOAN TORRES ]]]]]]]]]]]]]]]

El jutjat d’Instrucció número 1 de Palma investiga Josep Ramon Balanzat Torres, coordinador de l’Escola d’Adults de Sóller, per dues denúncies d’abusos sexuals.
L’imputat ja ha declarat davant la magistrada i va negar qualsevol tipus de delicte en la seva declaració, encara que la causa continua ne contra seva i la instrucció judicial es troba ja molt avançada.

La causa s’inicià a principis d’enguany arran de les denúncies formulades per dues adolescents, una d’elles alumna del centre i l’altre, una familiar de la primera. Ambdues apunten que el docent les va sotmetre a diferents abusos sexuals i han ratificat davant el jutjat les seves acusacions que compten amb el recolzament de diferents testimonis, tant de familiars com de companys.

En les darreres setmanes han declarat nombrosos testimonis, tant per part de l’acusació com en defensa de l’actuació de l’encausat. De fet, gairebé queden diligències per practicar, tret d’algunes reclamades per la defensa. Balanzat va ser director general de Cooperació del Govern durant el primer pacte de progrés i fou diputat pels Verds d’Eivissa.

L’any 2015 protagonitzà un incident quan era educador a la presó de Palma. Fou expedientat durant sis mesos per part de la Inspecció Educativa després de la denúncia d’una sèrie de reclusos que l’acusaren de mostar-los imatges d’una dona despullada durant una classe a través dels monitors amb els quals treballaven.

La direcció de la presó informà a les autoritats educatives després de comprovar el què havia passat i fou apartat del seu lloc. Es denunciaren els fets a la Fiscalia.

Fets diferents
En aquesta ocasió, la denúncia contra Balanzat és molt més greu i s’enfronta a una molt possible acusació fromal amb una elevada petició de presó.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.