Setmanari d'informació local - 138 anys

Més de 130 rescats a la muntanya en el que duim d’any

Els bombers del Parc de Sóller són especialistes en aquest tipus d’actuacions i preveuen que el 2021 serà el de més intervencions

El caporal Miquel Àngel Franco, juntament amb Carles Gastalver, Carles Sànchez i Lluc Oliver. | Irene Cabrer

El parc de bombers de Sóller afronta l’estiu amb una activitat frenètica. L’augment de les temperatures aquests darrers dies i la mala praxis o falta d’experiència a les zones de muntanya ha incrementat les actuacions del cos de bombers. Des que es va constituir el servei de bombers, l’any 1984, aquest cos de salvament no es dedica tan sols a extingir incendis i a prevenir-los, sinó que té actualment altres finalitats.


La secció més recent és la creació l’any 2000 del Grup de Rescat de Muntanya (GRM) la qual només es troba als parcs de Sóller i d’Inca. Aquesta secció es creà a causa de l’elevat nombre de rescats i recerques que es produïen a la Serra de Tramuntana. De fet, el tècnic de Bombers de Mallorca, Jose J. Argandoña, comenta que «l’any 2017 efectuàrem 221 rescats a la muntanya, mentre que fins a dia 26 de juliol ja se n’han fet 135». Argandoña preveu que «amb total seguretat enguany superarem les xifres dels darrers anys», ja que segons les dades que maneja el cos de bombers «des de 2014 a 2020 la tendència és a l’alça i seria encara major si l’any passat no haguessim estat confinats tota la primavera», explica el tècnic.

Podeu llegir tota la notícia a l'edició en paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.