Setmanari d'informació local - 138 anys

Les reserves hídriques de Tramuntana Nord es troben en prealerta

47105

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 49% al juliol, un percentatge cinc punts inferior al del mes passat i la Unitat de Demanda (UD) de Tramuntana Nord es troba en escenari de prealerta.

Tot i que la situació varia respecte del mateix mes de 2020, quan les reserves es trobaven en un 65%, és similar a la de fa dos anys i, a Mallorca, baixa del 54% del juny al 49% del juliol.

El dèficit interanual es manté a totes les illes, amb un 87% de mitjana. Això vol dir que, tot i l’abundància relativa de pluges al juliol, el dèficit hídric es manté, per la qual cosa els aqüífers es troben a nivells baixos.

Cinc de les deu Unitats de Demanda es troben en escenari de prealerta. Així, a les d’Eivissa i el Pla, se li sumen Migjorn, Tramuntana Nord i Formentera. Aquestes UD necessitaran tres mesos en situació de normalitat per sortir de l’escenari de prealerta i si no hi ha recuperació, la d’Artà podria entrar en prealerta a l’agost.

Les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) indiquen que juliol ha estat humit a l’arxipèlag, ja que de mitjana s’ha acumulat 9,2 l/m2, un 45% més del que és habitual segons la sèrie històrica. Pel que fa a temperatures, ha estat càlid.

Per illes, el mes ha estat molt humit a Eivissa (7,8l/m2, un 71% per sobre de la mitjana), a Formentera (17,6l/m2, cinc vegades més que el que és habitual) i a Menorca (14l/m2, gairebé quatre vegades més que la mitjana). A Mallorca, el temps ha estat humit, amb 8,4 l/m2 de mitjana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.