Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Record al Port a les víctimes de Sóller del nazisme

Cap representant del PP anà a l’acte que comptà amb la presència de tota l’oposició

Un moment del reconeixement amb els consellers Yllanes i Marí, amb una rosa vermella a la mà.

Lluc Garcia

Miguel Azuaga Villalonga, Pere Bennássar Bernat i Joan Servera Pons, les tres víctimes solleriques dels camps de concentració nazis, ja tenen al seu poble de naixement una «pedra de la memòria» perquè la seva vida pugui ser recordada per a sempre.


El Govern va tancar ahir al Port la col·locació de les llambordes memorials del projecte Stolpersteine, un projecte europeu que té com a objectiu «recuperar el nom de les víctimes que varen ser recloses en camps de concentració nazis -majoritàriament als camps de Mauthausen-Gusen i Buchenwald». El projecte, dirigit a nivell internacional per l’artista alemany Gunter Demnig, es va iniciar a l’Illa el mes de febrer. Les tres pedres de la memòria van quedar col·locades al parc d’escultures del moll de ribera, devora l’oficina d’informació turística, un espai facilitat per Ports IB.


L’acte, molt emotiu, va comptar amb la presència d’una nodrida representació del Govern, presidit pel vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes. També hi eren el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí i el secretari autonòmic de Memòria Democràtica, Jesús Jurado, entre d’altres. Per part de l’Ajuntament hi hagué una àmplia representació de tota l’oposició (Més, PSOE i Podem), mentre que de l’equip de Govern sols assistí el regidor de Patrimoni, Jaume Bestard (PI). Ni el batle ni cap respresent del PP acudiren a l’acte. El portaveu del PSOE, Jaume Mateu, qualificà aquesta absència com una «anomalia vergonyosa».

Podeu llegir tota la notícia a l'edició en paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.