Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

El GOB denuncia fondejos incontrolats i abocaments al Port

Els ecologistes alerten de l’afectació de la praderia a través d’un vídeo

Imatge de la badia plena d’embarcacions.

Lluc Garcia

El GOB ha difós aquesta setmana un vídeo en el qual denuncia la «destrucció» de la praderia de posidònia a la badia de Sóller, deguda a l’ancoratge il·legal sobre aquesta planta marina i també pels abocaments procedents de la depuradora de Son Puça.


Segons el GOB, «la badia de Sóller presenta, en una superfície relativament reduïda, dos dels impactes més rellevants que pateix la posidònia a Balears: la destrucció de la praderia causa de l’ancoratge de vaixells i la contaminació i degradació del medi marí per abocament d’aigües residuals». Per tal de documentar aquests dos impactes, voluntaris del GOB van realitzar una immersió, localitzant i filmant tant a iots ancorats sobre la praderia com aigües tèrboles, de dubtós aspecte, emanant del col·lector.


El vídeo demostra l’existència d’aquest doble impacte al Port de Sóller. Els ecologistes recorden que «l’aprovació en 2018 del decret del Govern sobre la conservació de la Posidonia oceànica a Balears constitueix una eina fonamental per a la problemàtica d’aquest hàbitat». Admeten que «s’han aconseguit avanços en la conscienciació ciutadana», però consideren que no ha estat suficient. Segons l’informe «en el conjunt de Mallorca els Agents de Medi Ambient només han aixecat 71 actes per fondeig sobre posidònia des de l’aprovació del decret», xifra que segons els ecologistes sols representa una denúncia per cada 81 casos detectats pels vigilants.

Podeu llegir tota la notícia a l'edició en paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.