Setmanari d'informació local - 138 anys

El jurat d’expropiacions no fixarà cap preu per a la Fàbrica Nova

Es declara incompetent ja que és un immoble BIC i ho ha de fixar una comissió acadèmica

El Jurat Provincial d’Expropiació Forçosa (JPEF) ha emès una resolució en la qual «no admet» la sol·licitud formulada el passat mes d’abril per la propietat de la Fàbrica Nova sol·licitant que, davant la manca de resposta municipal, aquest tribunal fixàs un preu just per a l’expropiació forçosa de l’immoble industrial que segons els seus titulars, l’Ajuntament està obligat a expropiar a causa de la qualificació urbanística de la fàbrica en el Pla general, on aquesta es contempla com a equipament públic i zona verda.


La no admissió d’aquest recurs, a la qual ha tingut accés aquest mitjà, va ser comunicada fa uns dies a l’Ajuntament com a part interessada. El jurat basa la seva resolució en el fet que la Llei d’Expropiacions Forçoses estableix que en el cas de béns de valor artístic, històric o arqueològic el preu just el fixa en via administrativa una comissió d’acadèmics en comptes del jurat d’expropiacions. Atès que la Fàbrica nova va ser declarada Bé d’Interès Cultural pel Consell de Mallorca, el jurat es declara incompetent per fixar aquest preu.

El JPEF també es basa en els informes jurídics municipals i el decret de batlia emesos el mes de juliol en els que l’Ajuntament rebutja iniciar els tràmits de l’expropiació forçosa en entendre, a causa de la declaració de BIC, que aquesta expropiació correspon ara al Consell de Mallorca.

Podeu llegir tota la notícia a l'edició en paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.