Setmanari d'informació local - 138 anys

Pena de 21 mesos de presó a una mare per maltractar durant 8 anys a la seva filla a Sóller

L'acusada ha reconegut que colpejava a la seva filla amb un cinturó, amb la mà o amb una barra d'armari de manera habitual

PALMA. SUCESOS. FOTOS DE ARCHIVO DEL JUZGADO DE VIA ALEMANIA. FOTOS ALEJANDRO SEPULVEDA PALMA. SUCESOS. FOTOS DE ARCHIVO DEL JUZGADO DE VIA ALEMANIA. FOTOS ALEJANDRO SEPULVEDA | A.S.

Un jutjat de Palma comdemnà ahir dijous a 21 mesos de presó a una dona per sotmetre a maltractaments físics i psíquics a la seva filla des que tenia quatre anys i fins als dotze, que fou quan es varen descobrir els cops. Segons va reconèixer aquest dijous l'acusada, colpejava a la seva filla amb un cinturó, amb la mà o amb una barra d'armari de manera habitual. Quan la nina es portava malament o, simplement estava nerviosa, rebia aquests càstigs físics a l'habitatge familiar, situat a Sóller.

A més del maltractament físic, la mare també la insultava amb paraules com a «puta, inútil, filla de puta, subnormal o no vals per a res». L'ocorregut va sortir a la llum l'any 2020 quan la menor va arribar al col·legi amb ferides al braç. Aquestes ferides varen alertar al professorat del centre i es va activar el protocol. Ara la menor està acollida per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS).

La condemna de presó se suma a una altra de treballs en benefici a la comunitat.
No obstant això, l'ingrés a la presó queda suspès i condicionat al fet que l'acusada compleixi amb un programa de tractament a l'IMAS per a adquirir habilitats com a mare. També se li imposa una ordre d'allunyament de set mesos en què no pot comunicar-se amb la seva filla.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.