Setmanari d'informació local - 138 anys

Els embassaments del Gorg Blau i Cúber s'acosten al 90% de la seva capacitat

Els embassaments de la Serra de Tramuntana marcaren ahir dimarts al matí el 85,30% de la seva capacitat, segons han informat fonts d'Emaya, l'empresa pública de Palma que gestiona aquestes instal·lacions. En concret, en el cas del Gorg Blau, el nivell de l'aigua encara es troba a gairebé dos metres de la presa, i l'embassament de Cúber a un metre, després que les precipitacions en aquests punts de la Serra no hagin estat de moment tan intenses com a altres punts de Mallorca.

Les fonts consultades recorden que segueix vigent l'avís del servei d'emergències del 112, en relació amb la recomanació de no fer barranquisme als torrents de sa Fosca, Pareis i Almadrà. Així mateix, recorden que, en cas de desbordament dels embassaments, l'aigua circularia per aquests torrents, convertint en molt perillosa qualsevol activitat que es dugui a terme als voltants.

Actualment Emaya bomba aigua des del Gorg Blau cap a Cúber les 24 hores del dia i s'extreuen 500 litres per segon d'aigua des de Cúber per abastir Palma. Ara mateix la capital balear consumeix aigua procedent dels embassaments i de les fonts de la Vila, Mestre Pere i Baster, que també proporcionen 500 litres per segon.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.