Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern vol que els restaurants demanin el certificat Covid

La Mesa de Diàleg ha aprovat demanar-ho al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears

SOLLER - CORONAVIRUS - EPIDEMIAS - INDIGNACION EN EL SECTOR DE LA RESTAURACION POR LOS CIERRES. | ARCHIVO

El Consell de Govern ha aprovat demanar al Tribunal Superior de Justícia dels Illes Balears (TSJIB) l'aval per a sol·licitar el passaport COVID en determinades activitats des d'aquest divendres fins al pròxim 24 de gener. Fins ara era obligatori per a l'oci nocturn i les residències de la tercera edat i ara s'afegeixen altres sectors, com per exemple als restaurants amb cabuda interior de més de 50 persones.

Aquests són els llocs on haurà de presentar-se el certificat que acredita estar vacunat amb la doble pauta, haver passat la malaltia o tenir una PCR negativa entre les 48 i les 72 hores anteriors a l'entrada en el local. Cal tenir en compte que Balears es troba en aquests moments en el nivell 1 d'alerta sanitària.

Nivell d'alerta sanitària 1:
Serà obligatori en sales de festa i sales de ball, en establiments o locals on es realitzin celebracions amb participació de més de 50 persones en les quals es presti activitat de restauració o de ball, bars de copes o cafès concerts i pubs, establiments de restauració amb cabuda interior de més de 50 persones, la qual cosa inclou els situats en els allotjaments turístics, instal·lacions esportives, centres recreatius per a la tercera edat i locals de jocs i apostes. PIMECO calcula que només en restauració, la mesura afectarà 2.500 empreses de restauració.

Nivell d'alerta sanitària 2:
A les activitats anteriors se sumen els refugis, hostals, albergs i altres establiments turístics, independentment de la seva denominació, en els quals hi hagi habitacions d'ús compartit.

Nivell d'alerta 3:
A tots ells se sumen cinemes, circs de carpa i altres establiments on se celebri activitats culturals si es permet el consum d'aliments o begudes, en els gimnasos i altres instal·lacions on es realitzin activitats pròpies de sales de musculació i activitats dirigides, així com en les acadèmies de ball.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.