Setmanari d'informació local - 138 anys

Sebastià Aguiló insta el batle a fer la reforma del mercat

Més proposa invertir-hi els 400.000 euros que la Vila ja havia reservat

SOLLER. MERCADOS. L¿Ajuntament perd la subvenció per reformar el Mercat Municipal | I.C.

El regidor de promoció econòmica, Sebastià Aguiló, ha instat el batle, Carlos Simarro a dur endavant la reforma del mercat municipal malgrat que la Vila no hagi obtingut la subvenció que va sol·licitar a l’Estat, a través del pla d’ajuts Next Generation.

En un escrit adreçat al batle, Aguiló l’ha convidat a treballar en el si de l’equip de Govern, del qual forma part, per «prendre decisions urgents i immediates i trobar una solució definitiva, perquè el mercat s’està morint». En el seu escrit el regidor ha fet saber al batle la seva convicció que «de la mateixa manera que l’Ajuntament estava dispost a utilitzar quasi dos milions d’euros dels romanents per finançar un aparcament, ens hem de plantejar la mateixa via financera per afrontar aquesta reforma».

De moment el batle encara no s’ha pronunciat sobre aquesta proposta del seu soci de govern. Tot i això, dies abans Simarro va expressar el seu malestar per no haver rebut l’ajut i mostrà el seu convenciment que la denegació ha estat per motius polítics. Segons Simarro «no ens han volgut donar la subvenció i no sabem per què, ja que no ens han donat cap explicació; és una vergonya: ja hem perdut tres subvencions pel fet de ser del PP». El batle assegurà que per fer aquesta reforma «cercarem altres vies de finançament i farem tot el que havíem de fer».

Mentrestant, des de l’oposició, Més i PSOE s’han manifestat també sobre la denegació d’aquest ajut econòmic destinat a la reforma. Per part de Més, després de reunir-se amb els comerciants, la seva portaveu Laura Celià, va destacar que «és important que es compti amb la participació dels placers actuals a l’hora de decidir sobre el mercat i, per tant, el primer que demanam és que es convoqui la Mesa del Mercat de forma urgent».

Pel que fa a la reforma Celià demana a l’equip de Govern que «segueixi destinant aquest any els fons municipals compromesos (400.000 euros) a reformes menors a l’edifici, amb l’objectiu de solucionar determinades deficiències sense haver de tancar el mercat ni desplaçar els trasts». Aquesta petició reflecteix les demandes que els placers han fet arribar a Més.

Finalment el PSOE ha «lamentat la nefasta gestió de l’equip de govern, que demostra que el batle juga amb les expectatives de la gent, creant cortines de fum per tapar els pobres resultats de la seva gestió». Per als socialistes «sorprèn que una obra menys costosa que la de l’aparcament de Cetre no es pugui finançar amb els romanents de tresoreria». El PSOE creu que Simarro «sabia que l’obra no complia els requisits de la subvenció».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.