Setmanari d'informació local - 138 anys

Multes mensuals de 9.000 euros al Casal per l’estat de la casa de sa Lluna

El 2020 se l’instà a fer obres de consolidació per evitar el risc de caiguda. Si en tres mesos no actua, les sancions passaran a ser quinzenals

47757
soller. urbanismo. Queixes veïnals en caure un altre tros de la casa de sa Lluna. L¿immoble està protegit dins el catàleg municipal. | I.C.

El Casal de Cultura-Museu de Sóller haurà d’afrontar multes coercitives de 9.000 euros mensuals per haver abandonat a la seva sort, per manca de recursos, la casa de sa Lluna, situada al carrer del mateix nom, que és de la seva propietat. L’edifici esta en runes però atès que es tracta d’un immoble catalogat i protegit, l’Ajuntament ha instat l’entitat en diverses ocasions perquè procedeixi a la seva consolidació.

L’any 2020, arran de nous esbucaments interiors i de la coberta, que van preocupar molt els veïnats, l’Ajuntament va obrir un expedient i va fixar terminis perquè la propietat actués sobre l’immoble per garantir la seva solidesa. Els serveis tècnics van fixar en 90.000 euros el pressupost de l’obra necessària per assegurar l’estructura de la casa.

Com que no hi hagué resposta per part dels titulars, aquests dies s’ha notificat al Casal que, fins que no procedeixi a fer l’obra, se li imposa una sanció mensual corresponent al 10% d’aquest pressupost. En cas de no actuar durant els tres mesos vinents, aquesta sanció de 9.000 euros passarà a ser quinzenal.

soller. urbanismo. Queixes veïnals en caure un altre tros de la casa de sa Lluna.

Recurs
El regidor d’Obres i Urbanisme, Jaume Bestard, ha confirmat la imposició d’aquesta multa que a hores d’ara ja ha estat notificada als interessats. El president del Casal de Cultura-Museu de Sóller, Josep Ensenyat, ha assegurat que l’entitat presentarà en els pròxims dies un recurs de reposició contra aquesta sanció. L’entitat arrossega deutes bancaris i no disposa de recursos per afrontar aquesta multa i tampoc per fer les obres de reparació exigides.

La casa de sa Lluna va ser llegada al Casal per disposició testamentària de l’anterior propietària, la súbdita nord-americana Shari Herbert Lownds. Els arqueòlegs calculen que la casa podria ser la més antiga del nucli de Sóller, ja que data del segle XV. Quan el Casal la va rebre ja estava en mal estat, però l’entitat mai va aconseguir rehabilitar-la.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.