Setmanari d'informació local - 138 anys

Arranquen les obres d’execució de la rotonda a la carretera de Sóller

La glorieta facilitarà l'accés a Raixa

Avui han començat les obres per a l'execució d'una rotonda a la carretera de Sóller a l'altura de Raixa per facilitar l'accés a aquesta finca. El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i Aurora Ribot, consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, han acudit avui a l’inici de les obres, un projecte que donarà més seguretat al trànsit.

La rotonda projectada remodela la intersecció que hi ha a la carretera Ma-11 i al camí de Caubet, transformant una intersecció en forma de ‘T’ amb carril central d’emmagatzematge i espera, en una rotonda completa, per la qual cosa s’eliminen tots els girs a l’esquerra que ara per ara suposava un punt de perill. El pressupost d’aquesta infraestructura ascendeix a 798.600 euros i el termini d’execució és de sis mesos.

La futura rotonda comptarà amb 2 carrils de circulació de 4 metres d’amplada cadascun. S’hi disposaran dues noves parades d’autobusos situades a cada costat de la Dt.-11 i voreres de 2 metres d’amplada per millorar la seguretat i la comoditat dels usuaris.

La calçada d’accés a Raixa és dissenya amb dos carrils de 3 metres i aglomerat fins al límit del nou accés a la finca, situat aproximadament a 30 metres de la rotonda. D’aquesta manera és permet que dos vehicles llargs es puguin creuar a l’accés a Raixa sense interferir amb el trànsit de la rotonda.

A més d’això, s’ha desenvolupat, en col·laboració amb el Grup d’Ecologia Terrestre de l’IMEDEA i el Jardí Botànic de Sóller, un projecte per generar biodiversitat en la zona i potenciar la diversitat de pol·linitzadors. Es farà amb actuacions d’enjardinament especial així com els anomenats ‘hotels d’insectes’, estructures construïdes en fusta que s’emplenen amb canyes i altres elements naturals de diferents grandàries perquè hi puguin niar espècies vitals per fer que la majoria dels nostres cultius fructifiquin.

D’aquesta manera es millora, segons expressan l’IMEDEA i el Jardí Botànic de Sóller , la capacitat pol·linitzadora de l’entorn. A això s’hi afegeixen les espirals amb composicions de plantes aromàtiques per facilitar la reproducció i potenciar la pol·linització.

Sevillano ha ressaltat que «aquesta obra té una doble vessant molt important per al Departament, i per a la població de l’illa en general. D’una banda, de la mà de les noves polítiques de carreteres que impulsam en aquesta legislatura, deixam de banda els grans megaprojectes que només consumeixen territori i, en canvi, actuam de nou sobre la nostra xarxa viària, corregint un altre punt on es concentren els accidents. Seguim, per tant, dotant les nostres carreteres d’una seguretat major en eliminar interseccions perilloses alhora que afavorim el transport públic en incloure-hi aturades de bus».

I hi ha afegit que «a més, per primera vegada en una obra de carreteres, s’inclou un projecte de l’IMEDEA i del Jardí Botànic de Sóller per afavorir la preservació i la proliferació dels insectes pol·linitzadors en l’entorn, la presència dels quals ha minvat en els darrers anys per l’ús de fertilitzants i herbicides, entre d’altres, amb les tràgiques conseqüències d’haver-ne reduït la població de manera dràstica amb el perjudici mediambiental consegüent. Gràcies a aquesta actuació, des d’Infraestructures volem posar el nostre granet d’arena per pal·liar i revertir aquesta situació, en una aposta clara per la diversitat i el medi ambient».

La presidenta Cladera ha apuntat que «aquest és un dels exemples amb què actuam a la xarxa de carreteres secundàries, amb projectes que aporten seguretat, ja que eliminam punts negres i milloram els accessos en aquest cas a la finca pública de Raixa i a l'hospital Joan March, i incorporam criteris de sostenibilitat i mobilitat sostenible».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.