Setmanari d'informació local - 138 anys

El Tribunal Suprem admet a tràmit el recurs del Consell de Mallorca respecte a la sentència del rescat del túnel de Sóller

47943

El Tribunal Suprem admet a tràmit el recurs de cassació, presentat pel Consell de Mallorca, contra la sentència dictada per la Sala Contenciosa Administrativa del TSJIB de 15 de febrer de 2021 que va desestimar el recurs d’apel·lació presentat contra la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Palma que va declarar nul el rescat de la concessió del túnel de Sóller en favor dels interessos de l’empresa privada. El Tribunal, en interlocutòria del 3 de març de 2022 coneguda avui, ha admès que hi ha interès en els motius de la cassació exposats pel Consell de Mallorca.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha expressat la seva «satisfacció» sobre la decisió del Tribunal Suprem, que d’aquesta manera «s’haurà de pronunciar sobre un fet molt important que suposa la prevalença de l’interès general en referència al perjudici que provocava a la ciutadania de Mallorca l'elevat cost de les tarifes de peatge del Túnel de Sóller fins el moment del seu rescat». Els serveis jurídics del Consell de Mallorca disposen ara de trenta dies hàbils per interposar el recurs de cassació davant del Tribunal.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, sosté que «és una bona notícia conèixer que el Tribunal Suprem es pronuncia a favor d’admetre a tràmit el nostre recurs, donat que sempre hem defensat que una administració pública té tot el dret a executar el rescat d’una concessió en favor de l’interès públic. El rescat es va dur a terme en benefici dels veïns i veïnes de la Vall de Sóller i de tots els municipis del seu entorn» i considera «que el Túnel de Sóller sigui, avui, de la gent suposa un gran avantatge per als residents de la zona i de tota l'illa de Mallorca. Amb aquest convenciment ho vàrem defensar davant dels tribunals que avui ens fan suport».

L’escrit d’apel·lació destaca que el rescat de la gestió del Túnel i la consegüent gratuïtat del servei, es fonamenten en l’interès general i que l’elevat cost de les tarifes del peatge (la més cara de tot l'Estat en aquell moment) anava en perjudici de l'interès públic. «Defensar el manteniment del peatge en base a considerar la carretera del Coll de Sóller com a alternativa viària al Túnel suposa una evident discriminació respecte de les altres carreteres de l’illa, ja que presenta un recorregut més costós, més contaminant i en pitjors condicions», afirma Iván Sevillano.

El rescat del túnel de Sóller es remunta al 28 de desembre de 2017. El Consell de Mallorca va rescatar la infraestructura abonant 16,3 milions d’euros i l’empresa va obrir un procés judicial reclamant 31 milions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.