Setmanari d'informació local - 138 anys

La Vila canviarà de companyia elèctrica després de més d’un segle

La Junta de Govern Local va aprovar dimecres l’adhesió de l’Ajuntament de Sóller a l’acord marc de subministrament d’energia elèctrica de la Federació Balear de Municipis (FELIB), per un període de sis mesos. Amb aquest acord, el municipi canviarà de companyia elèctrica per primera vegada des de fa més d’un segle, ja que fins ara, fins i tot després de liberalitzar-se el sector, tota l’energia per a les instal·lacions municipals i l’enllumenat públic ha estat proporcionada pel grup empresarial local El Gas.

L’adhesió, de moment, és per mig any, temps durant el qual l’Ajuntament decidirà si licita un concurs obert de subministrament d’energia o segueix vinculat a l’acord marc de la FELIB, que en 2021 va adjudicar el contracte a ENDESA Energia SAU. Amb aquesta decisió, el Consistori pretén regularitzar el seu contracte de subministrament elèctric i, d’altra banda, evitar una despesa que s’incrementa de cada vegada més i que enguany ha vist com el rebut a pagar per la llum es multiplicava per dos.

Així, mentre el rebut per la corrent costava a les arques municipals uns 300.000 euros anuals, en l’actualitat el Consistori paga el doble, el que suposa uns 90.000 euros cada dos mesos, és a dir 600.000 euros. Els esforços dels diferents consistoris per a implementar sistemes d’estalvi en les instal·lacions i enllumenat no han compensat la pujada de preus, que afecta per igual a veïns i institucions.

Per aquest motiu, després dels costos tan elevats que afecta a particulars i a institucions, l’equip de govern cercà la manera de pagar per la llum un preu més competitiu, per aquest motiu s’adherí a l’acord de la FELIB, ja que representarà un estalvi important a tots els municipis adherits.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.