Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern lliura el Cornelius Atticus 2021 a la sollerica Maria Castañer

La sollerica Maria Castañer ha rebut avui el premi Cornelius Atticus 2021 amb motiu de la seva dedicació i feina dins el món de l'esport. Aquesta és la 27a edició de la màxima distinció esportiva que atorga el Govern i reconeix la trajectòria de Castañer, la qual ha estat impulsora de la natació adaptada, i també de Felipe Bellini (1934), qui va ser un precursor i impulsor de la pràctica del surf de vela a les Illes Balears.
La presidenta del Govern ha elogiat els dos guardonats, de qui ha dit que tenen "dues trajectòries d'entrega absoluta a l'esport" i que han sigut "pioners en obrir camins per fer-nos millors com a societat". A més, Armengol ha destacat la tasca de Castañer en "ajudar i animar els esportistes amb capacitats diferents a practicar l'esport".

La guardonada

Maria Castañer (1949) és sinònim d'una intensa trajectòria dedicada a la natació adaptada i a la plena integració social de les persones amb diversitat funcional. Des de 1987, ha impulsat programes i projectes esportius específics en l'àmbit de la teràpia de persones amb discapacitat i també s'ha dedicat a la natació competitiva, determinant per als èxits dels esportistes paralímpics de les Illes Balears.

Ha estat una intensa i decisiva lluitadora en l'eliminació de barreres arquitectòniques, amb la instal·lació de cadires elevadores, a les instal·lacions esportives, sobretot a les piscines, arreu de la comunitat autònoma. L'actual vicepresidenta de la Federació d'Esports Adaptats de les Illes Balears (FESAIB) ha aconseguit convertir en referent l'esport minoritari i que s'hagi tingut en compte per a projectes d'integració a associacions, centres de rehabilitació i entitats vinculades a persones amb diferent tipus de diversitat funcional.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.