Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Detingut un home per una agressió masclista en el Firó

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Sóller varen detenir ahir a un home, com a presumpte autor d'un delicte de violència de gènere i a un altre per agredir a un agent de l'autoritat, després que li cridassin l'atenció per haver empès i sacsejat a una dona. Ambdós fets succeïren en acabar el Firó quan molts dels participants queden a Plaça per sopar als bars del voltant i celebrar la fi de festes.

Segons han informat des de la Guàrdia Civil, un dels agents de l'empresa de seguretat privada que blindava els accessos a Plaça va veure com un home agafava per les espatlles a una dona i la sacsejava, avisant a la Policia Local.

Quan els municipals varen arribar fins al lloc dels fets, i mentre s'esperava la presència en la zona de la Guàrdia Civil, l'home va agredir a un dels agents. Per tot això, l'home ha estat detingut com a presumpte autor d'un delicte de violència de gènere i un altre d'agressió a agent de l'autoritat.

Agressió masclista

D'altra banda, el Comitè d'Informatius d'IB3 ha publicat un missatge a Twitter en el qual es "condemnen els abusos masclistes que han sofert en les últimes hores algunes treballadores d'informatius i de programes en el Firó de Sóller". Sobre aquest tema, la Guàrdia Civil ha dit no tenir constància de tals fets, perquè no hi havia denúncies interposades.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, també ha opinat dels fets i ha donat suport a les periodistes amb un missatge a Twitter: "És intolerable que les dones hàgim de fer feina així. En festes o sense, en espais públics o privats, allà on sigui, entre totes i tots hem d'acabar amb les agressions masclistes".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.