Setmanari d'informació local - 138 anys

La recollida selectiva es veu desbordada en ple estiu

Tot i els esforços de l’empresa adjudicatària de la recollida selectiva de Sóller i les campanyes de crida a les bones pràctiques, el servei es veu desbordat el ple estiu o aquesta és la impressió que ciutadans i visitants perceben en algunes zones i moments del dia per la saturació dels punts de recollida. L’empresa Sóller Recicla, responsable del servei des de 2013, assegura que realitza moltes més sortides que les té contractades i que sovint els contenidors estan buits, però els residus s’amunteguen en terra.

Les imatges que circulen per les xarxes i que fan arribar els lectors mostren un aparent desbordament del servei i els residus que més es veuen ocupant la via pública són clarament procedents de la restauració i cafeteria, especialment ampolles de vidre. El batle, Carlos Simarro, ha tornat a fer una crida a la responsabilitat individual a l’hora de desfer-se dels residus per tal que el poble mostri una millor imatge al visitant, imatge que com demostren les fotografies és actualment dolenta, especialment en alguns punts i hores del dia.

Des de Sóller Recicla s’ha fet una crida a la responsabilitat. L’empresa ha recordat que en els 10 anys de servei s’han creat 33 noves àrees d’aportació amb contenidors grans i 57 noves àrees d’aportació amb contenidors petits. En tot cas, sembla que l’esforç no ha compensat el fort increment de residus. Només en el cas dels envasos, aquests han augmentat en un 425%. El nombre de sortides per a la recollida i buidatge d’iglús s’ha duplicat passant de 5 a 10 sortides setmanals. La intensa activitat econòmica que viu Sóller ha superat les previsions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.