Setmanari d'informació local - 138 anys

Campanya per protegir la Posidònia sollerica

El GOB desenvolupa un projecte per contribuir en la conservació i protecció d'aquesta espècie.

SOLLER. MEDIO AMBIENTE. El fondeo sin control amenaza la ya escasa posidonia de la bahía | Lluc Garcia

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) dóna inici a una nova edició de la campanya SOS Posidònia per treballar nous reptes en la protecció i conservació del medi marí. El projecte es durà a terme al llarg dels mesos de juliol i agost a la platja d'En Repic a Sóller; a la platja de Sa Canova a Artà; S'Illot a Alcúdia; i a la platja del Penyó a Palma. La campanya es desarrollarà a Sóller durant dos dies de juliol (28 i 30) i dos dies d'agost (25 i 27).

L'objectiu és el de conscienciar sobre la importància i les problemàtiques entorn a l'ecosistema marí i concretament a l'hàbitat de la Posidònia a la vegada que s'ofereixen, a la societat, les eines necessàries per contribuir en la conservació i protecció d'aquesta espècie.

Es desplegarà una carpa informativa, a peu de platja, on hi haurà material divulgatiu en quatre idiomes i cada dia es realitzaran diferents tallers educatius. Un taller d'identificació d'invertebrats i formació de l'arena, per donar a conèixer la importància de la biodiversitat animal que viu a les praderies de posidònia; un taller d'snorkel guiat, per poder conèixer més de prop i descobrir in situ aquesta biodiversitat; i finalment, un joc amb un component més lúdic, el 'trivial de la posidònia'. A més, el punt informatiu també hi haurà banderoles per repartir entre els navegants compromesos amb la conservació d'aquesta espècie.

Com a novetat d'enguany, destaquen la creació d'un nou material divulgatiu sobre els principals invertebrats del mediterrani, il·lustrat per l'artista Flavia Gargiulo. Aquest material s'utilitzarà per al taller d'invertebrats i el de snorkel, per tal de donar a conèixer aquests organismes i sensibilitzar sobre la seva importància en l'ecosistema.

Les ubicacions s'han escollit estratègicament quant a la necessitat de protegir l'hàbitat de les praderies de posidònia i seguir sensibilitzant a la població local i estrangera a aquests indrets on encara no havia arribat la campanya, apunta l'entitat en un comunicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.