Setmanari d'informació local - 138 anys

Ca’n Dulce commemora els 40 anys de treball per la cultura popular

El centre cultural Ca’n Dulce és el que aglutina més activitats culturals i socials a la vall de Sóller, des del seu inici ha estat relacionat directament amb el grup Aires Sollerics

La música sempre ha estat important dins la història de Ca’n Dulce.

Des de 1982 els objectius de l’Associació Sollerica de Cultura Popular ha estat l’organització de diverses activitats, especialment aquelles relacionades amb l’estudi, la conservació i la difusió de la cultura popular i el folklore. Tenia i continua tenint molta importància la promoció de ball i música popular mallorquina, incloent-hi tant l’ensenyança com la investigació, especialment a través del grup Aires Sollerics. La primera junta directiva estava formada per integrants d’aquest grup com Guillem Bernat, Joan Puigserver, Esperança Jaume i Magdalena Calafat.


Actualment, l’ASCP continua amb aquesta labor i està fent feina per crear un museu d’indumentària popular, encara es continua amb la col·lecció d’aquest material i s’espera que en un futur es pugui realitzar.
Segons l’actual junta directiva formada per Bartomeu Colom i Paula Nigorra «des del començament s’hi han fet classes de ball, costura, brodat i classes de pintura». Amb el pas del temps també s’han afegit altres activitats molt diverses entre elles. De fet, «en els darrers anys ha proliferat l’ensenyança de llengües, tant les estrangeres com les oficials» explica Nigorra.


Segons Nigorra el català també ha estat un punt important dins la història de l’associació, ja que «des de la seva creació s’ha intentat impulsar la llengua catalana».
Destaca també l’escoleta d’estiu on cada any hi van molts de nins sollerics a passar-s’ho bé mitjançant activitats molt diverses que fa que els nins s’entretenguin i gaudeixin mentre els seus pares fan feina.
Per commemorar aquests 40 anys s’han preparat diverses activitats. El 16 de juliol al pati de Ca’n Dulce es representarà l’obra Sabó en pastilla. El 21 d’agost es farà el tradicional reconeixement de mèrits, encara es desconeix la persona o entitat a qui se li atorgarà aquest mèrit. A la vegada es tancarà la Gran Via i es farà una Fira de cervesa artesana. Per acabar per setembre es farà un concert que encara s’està preparant.


Segons el president Colom «Ca’n Dulce també serveix per fer de seu a associacions o entitats que no tenen els recursos necessaris per proliferar». Ha estat fins ara el lloc de reunió de les pageses i també del Joventut Mariana i de fet, remarca que «volen continuar així per poder ajudar a les associacions solleriques». Es pot dir que el centre cultural Ca’n Dulce és el lloc de trobada per molts de sollerics i solleriques que han aprofitat els seus serveis per aprendre i créixer culturalment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.