Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Condemnat un home a sis anys de presó per violar a una menor a una casa de Sóller

Un home ha estat condemnat aquest dilluns a l'Audiència de Palma a sis anys de presó per violar a una menor a una casa de Sóller. L'acusat, de 32 anys i nacionalitat espanyola, s'ha declarat culpable entre llàgrimes en el judici d'un delicte d'agressió sexual a una menor de 16 anys i indemnitzarà a la víctima amb 15.000 euros pels danys morals ocasionats. L'agressor ha consignat 3.000 euros abans de la vista oral, per la qual cosa el tribunal de la Secció Primera ha tengut en compte les circumstàncies atenuants de reparació parcial del mal i d'embriaguesa.

Els fets van tenir lloc entorn de les 3.00 hores del 8 de febrer de 2020. L'home coneixia des de la infància a la víctima i era plenament conscient que l'adolescent tenia 13 anys. Aquesta matinada va estar amb ella i altres amics consumint begudes alcohòliques tota la nit en un bar de Sóller.

En un moment donat, l'home va demanar a la noia que l'acompanyés al seu domicili a cercar una cosa. La menor va accedir i varen caminar junts fins a l'habitatge en la qual el jutjat tenia llogada una habitació. Una vegada a l'interior, i després d'oferir-li una copa, va asseure a la perjudicada en el llit de la seva habitació i es va baixar els pantalons per a obligar-la a realitzar-li una fel·lació.

La jove, que es trobava marejada per la ingesta d'alcohol, li implorava que la deixés i li deia de forma continuada que no volia. A continuació, l'acusat, malgrat que la víctima li deia que parés i que era menor d'edat, la va tombar en el llit immobilitzant-la amb el pes del seu cos i la va violar.

A conseqüència d'aquest episodi, l'adolescent va haver de ser derivada al servei terapèutic de la infància i família del Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS). L'agressor va ser detingut i va estar a la presó des del 22 de febrer fins al 29 de maig de 2020.

La Fiscalia reclamava al principi del procés judicial una condemna de 13 anys i mig de presó per a l'home. Aquest dilluns, en el judici a l'Audiència de Palma, les parts han arribat a un acord i la fiscal ha rebaixat la seva petició a sis anys. L'acusat ha acceptat sotmetre's a un tractament d'educació sexual.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de s'aigo, fa dervers d'un any
6 anys son molts pocs. El doble, com a mínim. No es tracta d'un al.lotet que no sap el que fa. I l'alcohol no hauria de ser un atenuant.
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente